|
|
- bkm nin organize ettigi kuruçeşme arena da gerçekleşecek konser.
- lenny kravitz son albümü olan it is time for a love revolution için çıktığı dünya turnesinin bir parçası olarak istanbul caz festivali kapsamında ülkemize gelecek , görecek .
bu seneki konser bütçesinden kısıp 100ytl ayırdığım taktirde bende onu göreceğim.
- biletleri %20 indirimle alabilmek için ntvmsnbc'nin anketi için:
http://www.ntvmsnbc.com/...
- dün akşam kuruçeşme arena'daki konserine açıkçası hiçbir beklenti içinde olmadan gittim. rock'dan soul'a yavaştan geçiş yapan lenny'nin sahne performansını ortalama olarak düşünmüştüm nedense hep. ta ki; lenny sahneye çıkana kadar. her şarkıda daha çok büyüdü sanki, her şarkıda ruhu boğazın rüzgarıyla uzlaşmaya varıyormuş gibiydi. sahneyle sevişti, tüm enstrumanlarla sevişti, seyirciyle sevişti. şarkılarının çoğunluğu son albümü it is time for a love revolution'dan seçmişti ve bu seyirciyle arasında az da olsa bir kopukluk yarattı. bayanların konsere lenny'i dinlemekten çok izlemeye gittikleri ve erkeklerin de o bayanlara mukayet olmak için gittikleri çok aşikardı. kadınların ağızlarından damlayan sularla ıslandı ayaklarımız mütemadiyen.
he, bu arada gerçekten çok seksi!
konserden kısa kısa notlar;
* 21.00'da başlayacağı bildirilen konser 22.00'da başladı ve lenny kravitz trafiği bahane gösterdi.
* konser yeni albumden "bring it on" ile başladı.
* lenny kravitz, sahneye gömlek üzeri, yelek, yelek üzeri ceket, ceket üzeri flar ile çıkarak tüm bayanların hayallerini yıktı. konserin sonlarına doğru çıkardığı ceketini ısrarla yine giydi.
* jazz festivali konseptinde saksofon sololara çok yer verilmişti konserde. yurdum insanının jazz/blues sevmediğini bir kez daha anladım; saksofon sololarda hooop bayıldı seyirci.
* veeee... adını hatırlayamadığım o gitarist. sen insan mısın? seni seviyorum, seni evimde beslemek istiyorum. konserin en güzel anıydı solo attığı an. god bless!
* enstrümanistleri tanıttıktan sonra; döndü ve "i am lenny kravitz, thank you" dedi.
* seyirciler arasında sesini sahneye yetiştirebilenlere "brother" diyerek gönülleri fethetti. "i love you" diye çığıranları karşılıksız bırakmadı.
* peace dedi durdu. ne güzel de dedi.
*seyircilerin arasına girdi. omuzlara kaldırıldı. mütevazi bir abiymiş.
*bis sonrası are you gonna go my way çalarak seyirciyi coşturdu.
*soyunmadı.
*soyunmadı.
*soyunmadı.
özetle; lenny kravitz, yaşayan en seksi adammış ve konser tek kelime ile enfesti.
- izleyici kitlesinin fly away ve stillness of heart dışında lenny nin performansına katılamadığı konser olmuştur. gene de içinde jazz, soul, rock ve barış mesajları olan güzel bir akşam yaşattı bize lenny kravitz. tekrar bekleriz kendilerini diyor bir dahaki sefere trafiği düşünüp yola erken çıkmasını diliyoruz.
- konser tam bir saat geç başladı, bu gecikme içerisindeki zamanda seyirciler konser öncesi dağıtılan mavi mavi parlayan mum gibi şeyleri sahneye fırlattı, kimisi yarı yolda irtifa kaybederek vip lounge dakilerin kafasına geldi. lenny kravitz sahneye çıktığında önce insanlar bi coştu çıldırdı sonra süt dökmüş kediye döndüler, adam ilk defa türkiye ye gelmiş, sen de 100 lira bayılıp gitmişsin e coş eğlen dans et be kardeşim. konser devam ederken bir ara bass gitarist ve lenny arasında bir yakınlaşma da oldu tam izbandut baterist de aralarına katılacak diye düşünürken lenny tekrar seyirciye dönüverdi ve parçalarına devam etti. araya pink floyd dan another brick in the wall ve michael jackson dan billie jean i de sıkıştırıverdi. bir ara imana gelip 3 kere secdeye bile gitti. konserin sonlarına doğru sahneden inip seyircilerin arasına karışıverdi. güzel ve eğlenceli bir konserdi.
ha bir de ilk şarkının sonunda sahneye arkasını dönüp baterinin yanına tükürmesi de gözden kaçmamıştır.
- kaçırdığım için üzülüp üzülmeyeceğime karar veremediğim konserdir.
(archi, 31.07.2008 13:37)
- bring it on adlı parça ile açılış yapan lenny sahneye beklediğim şaşaalı bir açılışla gelmedi.davulcunun ilk parçadaki performansı ve hareketleri konserin en azından heyecanlı geçeceğinin sinyallerini verir gibiydi.70 lerden kalma klasik bir lenny soundu ve müzisyenlerin album parçalarını sağlam çalmaları dışında kayda değer bişi yoktu.bence son derece standart bir konserdi,hatta kravitz'in soloları gereksiz uzattığını ve anlamsız jazzy hareketletlerinin gereksizliğini istanbul jazz festivalinin adı altında olmasına bağlayalım.bence enerjisi düşük konserde ben bir saat sonra kendimi uyukluyo buldum.seyircinin kötü olması gibi bir faktöre asla bağlanmaması gereken durum hit ve bilinen parçalara geldiğinde yerini sallanmalara ve lenny abinin kaldırın len ellerinizi bizim ağır parça çaldığımıza bakmayın siz çoşuna dönüşüyordu.yüz lira verdik eğlenelim psikolojisi insanların bilinç altında ne kadar oluşmuştur bilemem.gerçi herhalde konserden tek sıkılarak ayrılan ve muhtemelen bu girimle seri eksi alacak yine benim ama varsın olsun 4 grammyli bir sanatçıdan beklediğim performans bu değildi.20 senedir inanılmaz sesli,multi entrümanist ve büyük müzisyen olduğunu biliyorum, inşallah demek istediğim anlaşılmıştır bana bu sebeplerle gelmeyin.
|