3 10 to yuma   

adana çık aradan

1. başrollerini russel crowe ile christian bale'ın paylaştığı yeniden çevrim olan western filmi.2 kasımda türkiyede gösterime girecektir efem.
    (genius kusagami, 10.10.2007 18:57 ~ 28.03.2008 11:31)

2. imdb ye baktığımda vay bu film izlenmeli dediğim ancak izlediğimde gereksiz abartılara neden olmuş film.evet russel crowe'un bir oyunculuk gücü var kuşkusuz ve christian bale'in de aynı şekilde ancak yine de öyle ahım şahım bir şey olmayan film.hafta sonunu can sıkıntısı gitmesi için izlenilebilir.bazı sahne kareleri de biraz saçma sapan..ama sonuçta western filmi ve izlemesi keyifli.unutmadan film müziği de baya hoş.film biterken fondaki müzik tüm filmi özetlemiş bence.

-----spoiler------
    charlie prince'in şerifin yanına giderken sızmış adamın ceketini alması.kapıdaki adamın ona bakarak bunu farketmemesi.daha sonra şapkasını değiştirmesi yine de bunu farketmemesi.sonra da gidip şerifin bürosuna girip ihbar etmesi sonucunda , şerifinde tüm adamlarını alarak kasabayı boş bırakmasında benim mantık sınırlarımı zorlamıştır...
    -----spoiler------
    (jack daniels, 16.10.2007 07:45)
  3. saçma sapan bir film için bayağı eğlenceli bulduğum filmdir. dıkşın!
    (ali kamber, 10.11.2007 23:23 ~ 23:28)
  4. çok dikkatlice bakılmadan, konusu üzerinde fazla düşünmeden izlenmesi gereken filmdir. bu gözle bakılırsa vakit geçirmek için iyi bir fikir olabilir. ancak filmin genel değerlendirmesinden çok iyi bir performans beklememek lazımdır. yüksek beklenti hayal kırıklığı yaratabilir.
    (ondadokuz, 13.11.2007 10:11)
  5. 3 10 to yuma ne ki , melek nur' un donarak ölmesi' ne bakın siz hele. daha vestern , daha acı , kötü adamı daha bol üstelik.
    (albertkamuvicdanı, 13.11.2007 11:02 ~ 11:06)
  6. öncelikle bu girinin pazar günü saat 12'de televizyonda ne var diye sorduğumda western kuşağı diyenler için olduğunu belirteyim. şimdiye kadar western kuşağında esas adamlar denince benim aklıma sadece jesse james ve harmonica geliyordu, sanırım artık ben wade'de gelecek. sırf bunun için bile süper film derim ben 3:10 to yuma'ya. film müzikleri de çok güzel olmuş ayrıca..
    (hell isnt good, 16.11.2007 09:33 ~ 11:39)
  7. kötülerin, o kadar da kötü olmadıklarını öğreten filmdir.
    (azureel, 18.11.2007 13:13)
  8. muhteşem bir film bekleyenlerin beklentilerini biraz azaltması gerektiği bir film.
    (yazar kafa, 08.02.2008 18:04)
  9. her ne kadar russel crowe ve christian bale başrolü paylaşsa da ben fosterın charlie prince rolünde döktürdüğü film.
    (lordred87ers, 08.02.2008 19:04)
  10. başı sonu umrumda değil, güzel film işte, ikinci kez izledim yine gözlerim doldu, bi hollywood filminde ilk kez gözlerim doluyor, babam ve oğlum'a bile tepkisiz kalan ben, naptım böyle ya..
    (cüzi irade, 11.03.2008 20:31)
  11. kötü adamın aslında iyi olması gibi dünyanın en klasik konusunu ele alan, yine de vasatın azcık üstü diyebileceğimiz film.
    (henderson, 11.03.2008 20:47)
  12. "mındar etmişsiniz 3 baba oyuncuyu mındar!" şeklinde sitemlerime vesile olan garip film..russell crowe kötü filmde de kendini kurtarır da olan christian bale'in iyi filmler combosuna oldu...
    (jose, 17.03.2008 17:37)
  13. kötü adamı* iyi adamından* kat be kat karizmatik olan film. sonundaki çatışma sahnelerini biraz abartmışlar sanki, [dan evans'ı sittin sene vuramadı o kadar adam] ama o kadar kusur kadı kızında da vardır diyip eşe dosta öneriyoruz.
    (holden caulfield versus tyler durden, 21.03.2008 18:31)
  14. kötü adam ve iyi adam filmidir. kötü adamı russel crowe, iyi adamı christian bale oynuyor. filmde bazı sahneler abartı olmuş ve biraz da mantıksız davranışlarla var. ama bu tarz filmleri seyrederken "aa bak, kurşun doldurmadan ateş etti. işte buldum, holey" gibi film hatası arayışına girmek zaten başlı başına bir hatadır. bu filmde önemli olan somut olaylar değil, insanların duygusu, insanların içinden geçenlerdir. sonuç olarak seyredilebilir bir film.

bu tarz filmler iki türe ayrılabilir. ilk türde kötü adam gerçekten kötüdür, yani tam bir hayvandır; iyi adam ise adı üstünde iyi hem de kahramandır. ikinci türde ise kötü adam bi şekilde kötü işlere bulaşmış ama içinde hala insanlık bulunan tiplerdir ve genellikle kahramandırlar, iyiler açısından değişen bir şey olmaz, yine iyidirler (bu kısımdan alacağımız vitamin şudur: iyi adam olmak iyidir).

al pacino, iyi adam ve kötü adam tarzı filmlerde en sevdiğim oyuncudur. genellikle bi şekilde kötü olmuş ama aslında bir melek olan insandır. kötülüğü de dürüstçe, insanca yapar.
    (mustafa, 05.06.2008 15:14 ~ 06.06.2008 09:18)
  15. bazı sahnelerin gereksiz yere uzatıldığını düşündüğüm fazla uzun filmdir. iyi adamı da, kötü adamı da gayet iyi rol yapar. favorim karizması tavan yapan charlie prince'dir.
    (nvr ws a crnflk grl, 18.06.2008 01:23)
  16. logan lerman denen veledin küçük emrah'laştığı bir filmdir. film daha çok russell crowe ve christian bale için izlensede filmin en iyi oyuncusu şüphesiz ki "charlie prince" rolüyle ben foster'dır.
    (don dom can, 18.06.2008 01:32)
  17. adından filme dair bir şey çıkaramadığım ve inatla da öğrenmeye çabalamadığım film. bu kadar da kötü isim olmaz ki.. uzun lafın kısası ilk izlenim konusunda başarısız film..
    (kara murat benim, 18.06.2008 01:42)
  18. hele o son sahnesi yokmu insanı hakikaten derinden etkileyen. filmde russell crowe dan daha ziyade christian bale in karizması daha yüksektir
    (chengchiseukaan, 07.08.2008 01:16)
  19. filmde arkadan duyulan bazı bazı at sesleri, age of empiresta atlıları seçtiğinizde gelen sesle bire bir aynı. sound effects editor'u bir age of hayranı olsa gerek.
    (gatorade, 27.09.2008 19:20)
  20. büyük merakla vizyona girdiği gün oniki arkadaş gittiğimiz, bu kişilerden onbirinin filmden nefret ettiği ki buna bende dahildim son bir kişinin ise eh işte dediği yapımdır.uzun zamandır yeni bir western filmi izlememekten olsa gerek düşünmeden araştırmadan gitmiştik filme.crowe'un oyunculuğunu oldum olası çok sevmem ama bale , oyunculuğu ne kadar iyi olsa da filmin genel kalitesizliğinden nasibini alıyor.kötü adam crowe ise beklendiği gibi.izlememiş olanlara açıp for a few dollars'ı izlesinler demiyorum ama en azından zamanlarını daha faydalı şeylere harcasınlar.
    (bkz: anne ben eleştirmen oldum)
    (yineyenidenkobalamin, 27.09.2008 19:38)
  21. (bkz: abartılmış balon filmler)
    (jadore, 27.09.2008 19:42)
  22. bu filmde bir sahne var. filmin esas oğlanu russel crowe, ata ateş ediyor ve at patlıyor. vallahi çok ciddiyim. güya işte atın üstünde bir benzin bidonu var da adam akıllılık edip onu vuruyor, at patlıyor böylece bir taşla iki kuş vurulmuş oluyor. bunu bizim türk yönetmenler yapsa tefe koyup çalarız... kısacası seyretmeyin bu filmi. saçma sapan bir film...

edit:van den budenmayer uyardı, ateş eden russel crowe değilmiş, patlayan da benzin değilmiş dinamitmiş, ne biçim film seyrediyorum anlamadım ki?
    (rakibini operek olduren kunkfucu, 27.09.2008 20:40 ~ 28.09.2008 12:08)