ilk yarı beraberlik, ikinci yarı fenerbahçe: 2.35
ilk yarı beraberlik, ikinci yarı beraberlik: 4.20
ilk yarı beraberlik, ikinci yarı beşiktaş: 5.75
ilk yarı beşiktaş, ikinci yarı beşiktaş: 4.75
ilk yarı fenerbahçe, ikinci yarı beşiktaş: 32.50
ilk yarı beşiktaş, ikinci fenerbahçe: 27.50
alt biter: 1.80
üst biter: 1.70
gol olur: rıdvan dilmen
kolektif futbol ve bloklar arası mesafe bla bla: ömer üründül
iyi vurur oralardan, vuruyoooooooorrr ve taç: ercan taner
edit 2: alt biter tuttu. bu da bir başarı. rıdvan dilmen, ömer üründül ve ercan taner hakkında yazdıklarımın da tutmaması için bir neden yok. bekleyip görelim. helal olsun bana be.
fenerbahçeli yazarlar gelecek hafta konyaspor'la oynayacaklarını düşündüklerinden ya da fenerbahçeyi eski fenerbahçe sandıklarından ilginç iddaa oranları ortaya atıyorlar. bugünkü iddaa programını incelemedim, muhtemelen ankara'da "şu fenerbahçe"ye verilen oran en az 1.65 civarındadır, buna rağmen kendilerine oynayanların kuponlarını yatırdılar bugün maalesef.
oynandığı saatlerde ilaçlarımı alıp mışıl mışıl uyuyacağım maç olacaktır. gece yarısı uyanıp galip geldiğimizi öğrendiğimde samimi olduğum bikaç fenerli arkadaşımı uyandırıp "nasıl koyduk lan ehehe", mağlup olduğumuzu öğrendiğimizde kendi kendime "mk gökhan zan" (alex e vurdurduğu kafayı unutamadım ulan!) diyip uyumaya devam edeceğim maçtır. berabere bitmesindir.
ya da biterse ekime bitmezse kasıma kadar. bitmesin ama lan. yenelim gelelim değişiklik olsun. sevineyim bende. ayrıca eskiden bir biz yenerdik bir fener yenerdi, son yıllarda fener ayıp etmeye başladı, sırayı atlatıp duruyor. bu maçtada biz galip gelelim, herşeyin üstüne çekelim bir sünger ama son kez bla bla bla
birde yanılmıyorsam yıllar sonra bir derbi öncesinde (önceki haftaki fb-gs maçı) taraftarlar arasında olay çıkmadı. eğer olurda bu maçtada hem bizimkiler hem fenerliler adam gibi birbirine pislik yapmadan durursa* (maç öncesi ve sonrasında) güzel günlere doğru atılan ilk adımlar olur gibime geliyor.
hiç bir fenerlinin galatasaray maçları kadar önemsemediği ama nedense beşiktaşlı arkadaşların pek bir önemsediği maçtır.benim için trabzon maçlarından daha önemli değildir yenersek sevinirim yenilirsek puan kaybettiğimiz için üzülürüm o kadar.
denizlispor maçı kadar önemli olmayan maç. galatasaray maçının 3/2'si kadar önemsenebilecek, ankaraspor deplasmanından 3,5 derece sıcak olacak maçmış. sivaslı arkadaşlar yatıp kalkıp bu maçın fantezisini kurarken biz akşama ne yesek diye düşüneceğiz. tribünden trabzonspor seyircisinin çıkardığının yarısı kadar bile ses çıkabileceği meçhul ama en az ankaragücü maçı kadar keyifli olacağına eminiz.
alışmışlığın umursamazlık yarattığı bir maçtır,netekim kadıköyde ki febe-bjk maçları fener taraftarı için pek bir umut vaat etmemiştir pek,bir tek 2007 de talihsizlik yaşanmıştır son zamanlarda,gerisi efsanedir zaten,fark atabildikleri gese maçına nazaran daha az ilgi çekmesi doğal olan maçtır.
ne kadar iyi futbol oynayamasa da beşiktaş'ın favori olduğu karşılaşma.
yalnız beşiktaş fenerle oynadığında tadı olmuyor be kardeşim. nerde o gs-fb maçları. yani ne bileyim yavan kalıyor. kim ki lan bu beşiktaş, kaç şampiyonluğu var, kaç yılında kurulmuş, ne gibi bir tarihi var ?(!)
ek: ironiden anlamayan sözlük yazarı daha doğrusu yazarlarının şahsımı yanlış anlamasına yol açan maçtır. koyacağız çocuğu diyorum, siyah diyorum beyaz diyorum.
bir fenerbahçeli olarak fenerin yenilmesini istediğim maç. eğer fener galip gelirse her zamanki gibi derbi galibiyetinin arkasından kötü gidişat unutulacak. onun için mağlubiyet olsun uzun süreçte bizim olsun...
herhangi bir maçtan evvel burada yorum yaptığımı hatırlamıyorum. tigana'nın siktiriboktan kadrosunun sınırları vardı, malum. ertuğrul sağlam'ın ise kafasında sınırlar vardı, iddia kaldırmaz bir korkaklıktan muzdaripti. ha mustafa denizli geldi de ufkumuz genişledi diye değil birazdan diyeceklerim. makul oranda futbol bilgisi ve iflah olmaz hissiyattan mürekkep bir galibiyet tahmini/öngörüsü.
geçen seneden beri takımın rakip üzerinde baskı kuramadığından yakınıyoruz. becerikli ayaklar kaleciyi hasbelkader geçebiliyordu ama rakibe amansızca yüklenmek, onu boğmak kitabımızda yoktu. derbilerde karşındakini ezdiğin dakikalar vardır ve bunlar karşılıklıdır. ancak beşiktaş'ın son üç sezonda oynadığı derbilere bakın, ekseriyetle baskı yiyen taraftır. şimdi ise fenerbahçe yorumlarından yaptığım çıkarsamayla, beşiktaş'ın boğucu olamayan, dağınık oyununun beşiktaş'a bu maçı kazandıracağını düşünüyorum. yanar döner üçlü savunmanın güiza'yı kilitleyerek arkalara sarkmasını önleyeceğini, fenerbahçe orta sahasındaki yumuşaklığın tello ve delgado'nun önünü açacağını, özellikle sağ kanattan (roberto carlos!) holosko ve ekrem'in ciddi tehlikeler yaratacağını zannediyorum. nobre'nin kilitlenmesi ihtimali karşısında ise mustafa denizli'nin bir sürpriz oyuncu bulacağını, hatta onun da ekrem olacağını düşünüyorum.
tabii fener de armut toplamayacak bu arada. semih'in oynayamayacağı söyleniyor. büyük kayıp. bu maçı eğer fener kazanacaksa bunu ancak alex-deivid ikilisinin yardımlaşmalı, hızlı ve ayağa oyunuyla yapabilir. son haftaların kötüsü cisse'nin bunun altından kalkabilmesi sivok'un dirayetiyle olabilir. zira sivok ne zaman çıkıp ne zaman geride kalacağını iyi biliyor. alex ve deivid'e uğur veya kazım'ın, yani kanatlardan birinin ayak uydurması lazım. şu durumda gözüken ise fenerbahçe'nin bu projeksiyonu gerçekleştiremeyeceği. hele beşiktaş erken bir gol bulur, tribünlerin derbi iyimserliğini söndürürse sonuç hezimete bile yol açabilir.
son söz; beşiktaş kazanır.
(kazanamazsa da bir daha medyumluk yapmayız tabii.*)
galibini maçtan önce belirlemeye çalışanların olduğunu gördük. ben de diyordum ki bu fenerbahçe ile her oynadığımızda neden ya kalecisiz oynuyoruz ya golümüz verilmiyor. ya da penaltımız verilmiyor.
beşiktaş taraftarının olası bir yenilgi için sebeplerinin hazır olduğunun görüldüğü maçtır. " büyük" beşiktaş taraftarının şimdiden ağlamaya başlaması gerçekten düşündürücü, hele ki fenerbahçenin içinde bulunduğu durumu düşününce.
sonucunu mustafa denizli'nin belirleyeceği maç olacaktır. fenerbahçe'nin başındayken şuanda hatırlayamadığım bir derbi maçında ali güneş'i forvet oynattırarak gol atmasını sağlamıştı. rakibin analizlerini iyi yapıp, ufak taktiklerle maç kazanmasını iyi biliyor. fenerbahçe kazansa da kaybetse de bir çok şey kazanır.