|
|
- pazar akşamı saat 21:30'da başlayacak ve ntv'den naklen yayınlanacak.
- büyük çoğunluğun inter'i favori gördüğü karşılaşma olmasına rağmen milan'ın kazanacağı karşılaşma olacaktır.
- ölmeden önce şu derbiyi bir defa san siro'da izleseydim demelere vesile olan maç.
- insanlığın 28 eylül 2008 galatasaray konyaspor maçı maçına odaklanmasından dolayı,
acaba nerede izliyebilirim yiye düşündürten büyük maç
- iddaada ilk yarı 0, 2. yarı 0 oynadığım maçtır.ancak sağolsun roma maçı 2-0 bırakıp üste taşımadığı için boşa gitti bizim 2 ytl.
- karşılaşma 0-0 devam etmekte olup ronaldinho'nun bilek hareketleri şovuyla ilk yarının sonuna doğru gelinmektedir.
- izlediğim en zevkli geçen karşılaşmalardan birisidir..
ibret alıyorum seyrederken ki, biraz önce kaka ceza sahasına girdi ve sıfıra kadar gitti. 6 pasa çıkarmak isterken defansa çarptı ve ronaldinho'nun önüne geldi top. topu durdurmadan çok güzel bir şut attı, kaleci mükemmel bir refleksle köşeden çıkardı topu...
buraya kadar güzel...ama kaleci kurtardıktan sonra kaleci yerdeyken kaka geldi ve o şutun ve kurtarışın verdiği hazla gülerek kaleciyi kaldırdı başını okşadı. ronaldinho ve hem inter hem milan futbolcuları orgazm olmuş kadar mutluydular...çünkü futboldan, bu şuttan ve kurtarıştan gerçekten zek alıyorlardı...
içimde türkler "ö kaka" "pis" gibi saçma düşünceler yok..türklüğü küçük gören moornlardan değilim ama;
"hasan şaş'ın muhteşem bir şutunu aynı güzellikte çıkartan volkan'ın defansa "naapıyonğunuzzz!!! kağğdemeee!!! skiiiim böleeee işiğğğ!!! diye bağırması, akabinde ekranlara gelen hasan şaş'ın arkasını dönüp elleri başında "hay anannskim, nasıl girmez koduğumun topu yaaa!" demesi hangimizi şaşırtır?
aksi durum beni çok şaşırttı ama...
aynı şekilde alex'in mükemel bir şut atıp 90'ı bulması, genç aykut'un o topu harika bir şekilde çıkarmasıyla alex'in gülücükler saçarak o şuttan aldığı zevki göstermesi...semih'in gidip aykuta gülerek "seni çakaal" demesi, orta sahaya giden alex'i ayhan'ın tebrik etmesi...
böyle bir durumdan zevk alınmaz mı?
hem oynayan hem seyreden için ütopya mı bu derbi maçlarında?
bu arada, ronaldinho'nun kfa golüyle ilan 1-0 öne geçti..
- ilk yarısı 1-0 ac milan'nın galibiyeti ile bitmiştir.
- 2 ytlmin sevincini yaşatan ilk yarı sonucuyla biten karşılaşma.
- hakemin bariz şekilde içine sıçtığı maç olmuştur. her kararında ac milan'ı kollamakta kendisi. türkiye'de bir galatasaray - fenerbahçe derbisinde olsa şu kararlar ülke karışır şerefsizim.
- 1-0 milan galibiyetiyle sonuçlanmıştır.
- türkiye'deki paldır küldür futboldan sıkılan bünyelerin zevk ve şevk ile izlediği karşılaşma.
(marsh, 28.09.2008 23:29)
- milan kalecisinin güzel bir performans sergilediği maçtı.
- kıskanılacak bir maç. sahada muhteşem bir oyun ve aynı muhteşemlikte bir hakem vardı. türksel süper lig olarak bu oyun seviyesini yakalayamayız da, hakem bazında serie a'nın eline veririz gibi geliyor. belgesellere bile konu olurdu hakem yönetimi bu maçta. uzun zamandır bu kadar kötüsünü görmedim.
- maçı izlemedim ama kıçı kırık, sıkıcı seri a'ya dahi övgüler dizdirebildiyse eğer gerçekten üstün bir oyun oynanmış olmalı.
- 7 sarı 2 kırmızı kartın gösterildiği, hakemin hızını alamayıp yedek kulübesindeki materazzi'ye bile kırmızı kart gösterdiği maçtır. 1 dakika bile izleyicinin sıkılmasına imkan vermeyen klasik serie a derbilerinden biri olmuştur. puan durumu göz önüne alındığı zaman son haftalardaki kötü gidişatı nedeniyle ac milana şans vermeyen otoriteleri dikkate alıp kupon yapan ve intere basanların boynunu büken maç bu maç olmuştur.
san siro'daki tepeden halatlarla bağlı kameralar sayesinde pozisyonları her açıdan görmüş kendimizden geçmişizdir.
ayrıca inter kalesindeki julio cezar hatırlanan 2 net kurtarışla alkış toplamıştır. yoksa 3-0 biterdi bu maç.
son olarak;
serie a yı seviyoruz.
|