27 ocak 2008 sivasspor fenerbahçe maçı   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. türkcell süper lig 19. hafta karşılaşması, saat 14.00'de başlayacak. kimilerine göre şampiyon belli edecek maçmış. bana kalırsa hiç bir şey belli etmeyecektir. sivasspor kazanırsa güzel bir galibiyet almış olur ama galatasaray'ın sadece bir puan önünde liderliğini sürdürür, fenerbahçe de liderden beş puan geride kalmış olacaktır ki geriye kalan 14 hafta düşünüldüğünde bu pek de önemli bir fark olmayacaktır. eğer fenerbahçe kazanırsa sivasspor'un şampiyonluk yolunda şansının pek fazla olmadığını göreceğiz, ama halen galatasaray lider kalacaktır (ankaragücü'nü yeneceklerini düşüncesiyle), aradaki bir puan ise büyük bir anlam ifade etmeyecektir, beraberlik ise bana göre bu maç için büyük ihtimal, bu durumda da galatasaray sivas'ın 1 fenerbahçe'nin 3 puan önünde lider olacaktır. görüldüğü gibi bu durumda da bir şey belli olmayacak.

ligin şampiyonu muhtemelen son haftalarda fenerbahçe'nin galatasaray ve beşiktaş ile deplasmanda oynayacağı maçlar ve son haftalarda üç büyükler ve sivas'ın düşme hattındaki rakipleriyle oynayacakları maçlara bağlı olarak belli olacaktır. muhtemelen de yarıştan en fazla bir takım koparmış gibi görünüyor. (açıkçası bu konudaki en büyük adayım galatasaray ama türkiye'de bir iki haftada her şey değiştiğinden yanılma ihtimalim bir hayli yüksek)
    (marslan, 21.01.2008 16:49 ~ 16:55)

2. sivasspor'un artık önlenemez düşüşünün başlayacağı maç.. demek isterdim ama diyemiyorum çünkü elemanlar gerçekten iyi oynuyor.. ancak bu iyi oyun fenerbahçe karşısında kazanmalarına yeter mi? bence yetmez.. sonuçta fenerbahçenin maçın kaderini değiştirecek birden fazla oyuncusu var ve sadece iki tanesi bile gününde olursa sivassporun altını üstüne getirebilirler.. sene sonunda sivasspor'un şampiyon olacağına inancım sıfır olduğu için sivasspor kazansın veya kaybetsin gibi herhangi bir isteğim de yok.. zaten bu bilgiyi niye size aktardım onu da bilmiyorum.. hayat ne garip..
    (sağ gösterip sağ vuran şaşkın boksör, 21.01.2008 17:30)
  3. bu niteliğe sahip maçın sonucu için öngörüde bulunurken, eğer sivassporun şimdiye kadar çizdiği profili göremeseydim, tipik anadolu takımı sendromu yaşayacaklarını ve kaybedeceklerini rahatlıkla iddia ederdim. fakat edemiyorum. oldukça emin, soğukkanlı şekilde yönetiliyorlar. kendi kontrolleri altında tutabilecekleri her şey kontrollerinde. diğer taraftan fenerbahçenin de daha çok savunma ağırlıklı top oynayacağını düşünüyorum.

benim sonucum, beraberlik olurdu.
    (memento, 21.01.2008 17:36)
  4. ligin ilk yarısında fenerbahçenin 32 haftadır yenilmediği kendi evinde oynadıkları maça rağmen 2 taraf da 14 puan kaybederek zirveyi paylaşmışlardı. eğer sivas yenerse bu yarıya dair aralarında 6 puanlık bir kazanç farkı oluşacaktır ki eğer bu takım birilerini memnun etmeye çalışmazsa bu galibiyetle fenerin önünde ligi bitirmesi sürpriz olmayacaktır. bu yarıdaki maçlara bakıldığında evinde oynayacağı maçların sayısı ve önemi bakımından sivas galatasaraya göre de avantajlıdır ki alınan galibiyet sonrası şampiyonluk için destekleyeceğim tek takım sivas olacaktır.
    (tonguç, 21.01.2008 17:47)
  5. bu arada bülent uygun'un bu haftaki "bu maçı bizim kazanmamız tesadüftü" demesi de tehlikeli. adamlar mütevazi demeçlerle ilerliyorlar. umarım bu yaklaşımları atletizmdeki tavşan kız olayına benzemez. neden böyle diyorum; çünkü oyun kurgularını takıma göre planlayacak bir teknik kadroları var. inanmış bir takım, çok güçlü bir forvetleri var. mehmet yıldız. adam gol yollarında da çok başarılı. yani başarıları tesadüf değil. bu yüzden sahada koşan asıl adam onlar şu an. şu ana kadar çizdikleri grafiğe baktığımda fenerin kazandığı son deplasman maçının 5 farklı bir skorla bitmesinin de onlara baskı oluşturacağını zannetmiyorum. üstelik dezavantaj gibi gözüken hava koşullarını çok güzel bir şekilde lehlerine kullanıyorlar. üstelik fener üzerindeki maçı kazanma baskısı sivasa göre ağır basıyor. bütün bunları göz önünde bulundurduğumda ibreyi sivastan yana görüyorum. sivas beni göt etmezse türk futbolu kazanır.
    (tonguç, 21.01.2008 18:12)
  6. iki takımın maç esnasından oluşabilecek soğuk ısırığı* tehlikesine aldığı önlemlere bakarak ister istemez sivasspor' un almasını istediğim maç.

fenerbahçe, norveç' ten özel krem getirtmiş. bu krem, deriyi sarıyormuş da bok püsür yapıyormuş, süpermiş. sivasspor ise elma sirkesi kullanacakmış. yürü be sivas. kemal kükrer in desteğiyle şampiyonluk gelsin, norveçli balıkçıların da ellerine sağlık. hepimiz insanız.

(hoş her türlü sivas kazansın derim zaten ya, neyse)
    (alkolik2000, 26.01.2008 19:43 ~ 19:44)
  7. bu hava şartlarında kesinlikle oynatılmaması gereken maçtır.

görünen o ki sivas-trabzon maçından ders alınmamış. mutlaka birisinin ölmesi mi gerekiyor önlem almak için. şu an sivas'ta hava şartları futbol oynamaya müsait değil. ligin başında ağustos sıcağında maç yaptıran zihniyetten de bu beklenirdi zaten. ayrıca hiçbir puan veya şampiyonluk bir insanın hayatından daha önemli değildir. eğer maç oynanırsa götü donmayan takım kazanır.
    (solt, 26.01.2008 21:11)
  8. oynatılması gereken maçtır. sivas-trabzon maçının -20'lerde oynandığını hatırlarsak, yarın yaklaşık -5 derecede oynanacak maçın (meteoroloji öyle söylüyor) iptal edilmesi düşünülemez. bu durumda bütün anadolu şehirlerinde oynanacak maçları iptal etmek gerekir ki, o zaman klasik söylemle "bu lig bitmez". ayrıca büyük maçlarda başarılı olan fenerbahçe'nin bu maçı da kazanacağını düşünüyorum.
    (bkz: yarışmacı arkadaşlara başarılar)
    (strategos, 26.01.2008 21:28)
  9. kazananın şampiyon olmasını dilediğim maçtır.

not: kaybeden-ler şampiyon olmalıymış. özür dilerim.
    (radi, 27.01.2008 03:22 ~ 21:42)
  10. sonucu ne olursa olsun, beşiktaş ve galatasaray'ın -eğer kazanırsa- karlı olacağı karşılaşma.
    (paleface, 27.01.2008 03:57)
  11. sivasspor'un şampiyon olmasının istenmeyeceğinin görüleceği maç.
    (hansvoralberg, 27.01.2008 11:33)
  12. bir galatasaraylı olarak berabere bitmesini istediğim maç.
    (ekipler amiri kenan, 27.01.2008 13:17)
  13. bir sturm graz'lı olarak tatil edilmesini istediğim maç. isteyip dururum ben.
    (spotless mind, 27.01.2008 13:20)
  14. hava şartlarına bakılırsa ayakta kalanın alacağı karşılaşma.sivas kendi evinde oynacağına göre daha avantajlı.fenerbahçe maç hazırlıklarının antalya'da yaptığına göre işi zor görünüyor.

edit: evet fenerin norveçten getirdiği kramponlar işe yaramış.tabii canım yoksa kesin yenemezlerdi.
    (omaz, 27.01.2008 13:54 ~ 23:17)
  15. fenerbahçe'nin yan toplarla etkili olduğu maçtır. zira gol de zaten sağ kanattan açılan ortada alex'in kafa vuruşuyla kaleci akın'ı avlaması sonucu geldi.
    (çılgın veyfik, 27.01.2008 14:39)
  16. "bir avuç ibne otur yerine" tezahüratının seneler sonra stadlara dönmesini sağlayan maç olmuştur.
    (ağ kablosu, 27.01.2008 14:44)
  17. semih şentürk ün golüyle 0-2 olmuştur
    (han20, 27.01.2008 14:47)
  18. m. kezman'ın golü ile fenerbahçe'nin 3-1 önde olduğu maç.
    (ceket yok pantolon verelim, 27.01.2008 15:51)
  19. kezman'ın farkı tekrar 2'ye çıkardığı maçtır.
    yine yan top, yine yan top.
    (çılgın veyfik, 27.01.2008 15:51)
  20. kezman 2.golünü attı 4-1 oldu.
    (mvpdirk, 27.01.2008 15:55)
  21. kafsinkaflısı, göztepelisi, ankaragüçlüsü, bursasporlusu, sakaryasporlusu, kocaelisporlusu, antalyasporlusu, kayserisporlusu, samsunsporlusu, gaziantepsporlusu, vansporlusu, gençlerlisi, galatasaraylısının, beşiktaşlısın, trabzonlusunun ve daha sayamadığım tüm anadolu ve istanbul takımlarının tek yürek olduğu ve fenerbaheçemin kıssadan hisse hepsine birden kapak yaptığı karşılaşmadır.(burada çok daha anlamlı bir değiş var fakat terbiyemi bozamayacağım)

bu arada bir japon bayrağı da sivasspor'a hediyedir fenerbahçemden.(sahasında yenilememek)
    bir de kezman'a bugüne kadar neyi bekliyordun hey dostum diye seslenmek istiyorum.geri dönüşü süper oldu.bir hafta da 6 gol(çağrışım yapmıştır birilerine) he bu 4 gol için tek yürek olan(!) diğer takımlar gözünde önemsiz(lig açısından) bir takıma atıldığı için bir önemi yokmuş gibi olsada bu gün itibarıyla görmüşlerdir ki kendileri bu lider olan takıma karşı da atılabiliyormuş.bundan sonraki bir kaç sayfalık yazılacak istatistiki bilgiler(!) içererek yapılacak göndermelere ve eksi oylara selam ederim...

edit: seri eksi oy veren ibne' ye selam ederim.çok iyi çalışıyor.beş dk da bütün girilerimi eksiledi.
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 27.01.2008 17:12 ~ 17:27)
  22. fenerbahçe sıradan bir galibiyet kazanarak ilk haftadaki belediye maçında aldığı beraberliği birazcık olsun telafi etmiştir, ne de olsa galatasaray ve beşiktaş ikinci yarının başından bu yana puan kaybetmediler.

maçla ilgili daha fazla söze gerek yok, umarım fenerbahçe önümüzdeki maçlara da aynı ciddiyetle çıkar ve beklenilen şampiyonluk ve en azından benim şampiyonlar liginde beklediğim çeyrek final gelir.

öte yandan sözlük ahalisine de iki çift laf etmek gerekir. benim de başıma geldiği gibi sanıyorum ki tebrikler fenerbahçe ya da benzeri şeyleri söyleyen her giri şiddetle kötüleniyor. yav yapmayın etmeyin, kötülemeyin demeyeceğim, tabi ki canınız nasıl istiyorsa öyle oylayın, zaten alt tarafı bir eğlence. ama bana kalırsa kafanıza yok oğuz dağlaroğlu maç sattı, yok gaziantep 2001'deki maçta fenerden kaç para aldı, yok bülent uygun fenerin eski oyuncusuydu gibi şeyleri getirip boşuna paranoya yapmayın. ya da isterseniz her zaman yapıldığı gibi paranoyaklaşıp kafayı yiyin.
    (marslan, 27.01.2008 19:48)
  23. fenerbahçe'nin oyun anlayışının sivasspora ters gelmesi sebebiyle fenerbahçenin çok rahat kazandığı maç olmuştur.ben biraz sivas direnir dedim ama olmadı.2-1 den sonra baskıyı arrttıramadı.hep uzun toplar denedi ama fenerbahçenin savunması bu topları kolay engelledi.derken gelen 3.gol maçı tamamen kopardı.
    (mkopaw, 27.01.2008 19:53)
  24. sivasspor takımının haftasonu oynayacağı maçın ana haber bültenlerinde bile tartışıldığını ( bir fb-gs maçı gibi) gördükten sonra bu yükü kaldırmasını beklemiyordum. (sadece aklımın bi köşesinde küçük bir ama vardı o kadar.)
    normal şartlarda olsa mesela sivasspor 5. sırada olsa bu maçı rahat kazanabilirdi. çünkü fenerbahçe bu kadar ciddi oynamazdı. iyi motive olmuş bir fb karşısında inter duramıyo sivasspor nasıl dursun.
    sivassporun şimdi yapacağı tek şey var: önündeki maçlara bakmak bu hafta kaybettiği tek şey liderlik koltuğu önünde daha 14 maç var. neden olmasın!
    (malamat, 27.01.2008 20:09 ~ 20:10)
  25. her iki takım içinde kağıt üzerinde oldukça zor bir karşılaşmaydı.fenerbahçe ayağa paslarla rakibini çözdü.maçın tamamında oyunu kontrol etti.sivas takımı tahminlerin ötesinde (örneğin bir kayseri takımın yaptığı sertliği yapmadı) bir görüntü çizdi.kora kor bir mücadele ortaya koyamadı.bu maç şunu ortaya koymuştur ; sarı-lacivertli takımda düşünen ve düşündüğünü saha içinde uygulayabilen oyuncu sayısı bir hayli fazla.bu diğer takımlarla fenerbahçe arasındaki en belirgin fark.bunda zico'nun mümkün mertebe topa iyi hükmeden ayağa oynayabilen oyuncu tercihlerinin payı var.sonuç olarak bu özellikler zor gibi görünen karşılaşmaları kolay karşılaşmalar haline getiriyor.
    (nyksss, 27.01.2008 22:45 ~ 22:47)
 sayfa  / 2