20 kasım 2007 odtü jandarma çıkarması   

adana çık aradan

1. odtü adt(atatürkçü düşünce topluluğu)odtü barış günlerine atıf yaparcasına barış günlerinin bitmesinin hemen ardından mhp milletvekilinin tekini odtüye çağırmış bugün.mm binasının önünde robocop kıyafetli onlarca jandarma da hazır bekletilmiştir.içeri girmek isteyen öğrenciler alınmamış,konuşmayı sadece bi takım subaylar dinlemiştir.diğer tarafta bekleyen panzerlerde cabası.
    evet, uzun bir zamandır odtüde barış günleri düzenlendi.adt hariç nerdeyse tüm topluluklar bu günlerde rol aldılar ve bir şekilde insanlara bir şeyler anlatmaya çalıştılar.her ne kadar aceleye gelmiş gibi gözükse de daha fazla beklenemezdi.ülkedeki bu faşist tutum en azından okumuş insanların tepkileriyle karşılık bulmalıydı.bugün yaşanan bu olay rektörün de desteğiyle tam olarak apolet tayfasının gövde gösterisine dönüşmüştür.yine sayıca az bir grup öğrenci sessiz kalmamış ama robocopların gölgesinde slogan atmaktan başka bir şey de yapılamamıştır.sonuçta burası okuldur ve taşkınlığa gerek yoktur.bu demek değildir ki bir gün artık son damla da taşınca öğrenciler sadece bağıracaktır.umarım buna gerek kalmaz..
    (a perfect tool, 20.11.2007 19:49 ~ 19:55)

2. bu sefer değişik bir taktik deneyerek bir yığın jandarmanın arasında top oynadığımız çıkarmadır. iyi ki topumuzu kesip de ağlatmadılar bizi.
    (neoluyorbakayımburada, 20.11.2007 20:00)
  3. bir önceki girimi yine okudum da sanki sadece bu panel protesto edilmiş gibi göründüğünü fark ettim. olayı biraz daha açmalıyım sanırım.

olay öncesinde ortalıkta robocop falan yoktu aslında. hepsi jandarma kapısında her ihtimale karşı konuşlanmıştı öğle vakitlerinden itibaren. on onbeş civarında jandarma ise panelin yapılacağı kapıyı tutuyordu. orada toplanan gruptan bir kısım içeri girmeyi bir kısım da girmemeyi telkin ediyordu. neyse girmeye çalışanlar oldu, önce daha zaman var diyerek engellendiler daha sonra da kimlik soruldu bu öğrencilere kendi okullarındaki panele girmeleri için. ona rağmen yine sokmadılar ve önceden içeri girmiş birkaç kişiyi de dışarı şutladılar. o sırada biraz hararetlendi ortalık. sloganlar, itiş kakış vs. nihayetinde öğrenciye yönelik düzenlenmiş panel adt mensupları ve jandarmadan başka kimselere kapalı hale geldi. itiş kakış sırasında ise robocoplar iki sıra halinde gövde gösterisi yaptılar 60-70 (belki de daha az)kadar protestocuya. bazıları barakanın önüne dizilmişti ki dalga konusu oldu. zira baraka rektörün altına vinç çekseniz ilk yıkacağı yerdir. biz de jandarma ilk defa barakayı koruyor geyiği yapma fırsatı bulduk nacizane. top falan oynadık jandarma kalkanlarına duvar muamelesi yaparak bazen.

orada içeriye girip olay çıkarmak isteyen insanlar var mıydı? cevabı büyük bir ihtimalle evet. fakat daha büyük bir çoğunluk, girelim tartışalım ya da girelim konuşma başlayınca çıkıp protesto edelim gibi fikirlerin üzerinde yoğunlaşmıştı. sol siyaset gruplarından ziyade topluluklardan hiçbir siyasete mensup olmayan insanlar da vardı orada. odtü barış günleri'ni düzenleyen insanlar da. ve benim gördüğüm ilk defa odtü'de klasik sol'un dışında umut veren bir hareketlenmenin olduğudur. klasik sol yapacağını yaptı zaten, sloganını attı bildirisini dağıttı. ama bazıları da orada top oynayarak yeni bir soluk getirdi mücadeleye sanırım. çok basit görünebilir ama önemli bir adım sanırım. ileride daha yaratıcı eylemlerde buluşmak dileğiyle, esen kalın.
    (neoluyorbakayımburada, 20.11.2007 20:44)