fenerbahçeme gönülden başarılar dilediğim, olmayacağını iddia edenlere inat olacağına inandığım fenerbahçemin iyi bir sonuçla chelsea yi uğurlamasını istediğim şampiyonlar ligi çeyrek final karşılaşması.
fenerin avrupa takımı olduğu aşikar fakat chelsea ile ne kadar göğüs göğse çarpışır, türk gücüyle oynar bilinmez. bilinse bile fenerbahçe'nin iman gücü lampard'a drogba'ya işler mi? sanırım bu gaza getirici sözlerde etki etmez. çeyrek finalde büyük başarıdır. türk futbolunun yıllar sonra geri dönüşünü simgeler. bu yüzden fenerbahçe çeyrek final sana yeter diyorum chelsea'ye başarılar diliyorum.
fenerbahçenin evinde tek gol atacağı, dışarıda da gol atamadan ezilmeden eleneceği 180+ dakikalık maçın ilk ayağı. chelsea çok formsuz. çekilebilecek en iyi kuraydı kanımca.
canı gönülden "fenerbahçe oley fenerbahçe" diye destekleyeceğimiz karşılaşmadır. lakin çelsi nin forvetleri ni oluşturan kadronun karşısına çıkacak fenerbahçe defansı ne bok yiyecektir bilinmez. muhtemelen lugano kırmızı kart görür. edu da kendi kalesine gol atar. zaten shevchenko nun fenerbahçe ye karşı +4 attack bonusu var.. en iyisi mi defansta aurelio oynasın.. evet evet.. hmmm.. kesinlikle...
ilk maçın sahamızda olduğunu öğrendiğimden beri tarih sebebiyle yıkıldığım maçtır.2 nisan olur mu yaa tam da vize haftasının ortası.oysa ki ne hayallerimiz vardı kadıköye gidecektik 8-9 nisanda tam da vizelerden sonra ilk maçtan gollü beraberlikle dönecekti fenerbahçemiz 1-0 olacak bizim olacaktı sonrası sabaha kadar bağdat caddesinde bağıracaktık avazımız çıktığı kadar yıllardır görüşmemiş arkadaşlar toplanacaktık kimimiz taaa kıbrıstan gelecekti ulen bu tarihte olur mu bu maç.neyse herşeyde bir hayır vardır sayın seyirciler kısmetse yarı finale gideriz artık da dedirtecek kadar umut verici bir maçtır.bekleyip göreceğizdir.
fenerbahçe için olası roma ve schalke eşleşmelerinden sonra olabilecek en güzel eşleşme olmuştur. sevilla gibi bir takımın ardından gelen, dağılmış ve havasını yitirmiş bir chelsea karşısında şansı az değildir. sevilla'yı aslan kesildiği kendi sahasında rezil eden fener, beşiktaş'ın stamford bridge'in çimlerine gömdüğü takımı alt edebilir. hele chelsea'yi saraçoğlu'ndan sağ salim çıkarması ayıp olur...
belli olduğu dakikadan itibaren hepimizin geleceğini belirleyecek olan yeni sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası yasasından daha önemli bir olay haline gelmiştir.40 sene sonra da bu maçı anarak emekliliği bekleriz artık...
futbolun şimdiye değin test edilip onaylanmış 3 sonucu vardır.
ve üç sonucun da gerçekleşmesi, rakipler arasındaki pozitif yahut negatif farklar göz önünde bulundurulması halinde dahi olasıdır..
bu da demek olur ki, maç oynanmadan evvel öten her horoz illa ki erken öter..
ilk maçta fener için en büyük handikap (yirim) sanırım gökhan gönül'ün cezalı olduğundan oynayamayacak olması. önder'in koruyacağı, deivid'in oralı olmayacağı, o kanattan joe cole'un (her ne kadar bu sene pek formda olmasa da) atak yapacak olması fener için büyük dezavantaj. chelsea'nin hücum gücü her ne kadar katbekat fenerbahçe'den iyi olsa da sevilla'dan çok öte olduğunu düşünmüyorum. ama bunların ötesinde fenerbahçe'nin çok etkili olduğu, hatta sevilla'yı elemesini sağlayan duran top organizasyonlarının chelsea'ye sökmeyeceğini düşünüyorum. alex ve terry gibi iki güçlü oyuncu ne duran toplarda fenere fırsat verir ne de semih veya kezman'a şans verir. her şeye rağmen manu'yu çekmediğimiz için şanslı olduğumuzu düşünüyor, şansımız az olsa da sevilla maçlarındaki insanüstü gayret ve inancın chelsea ile oynanacak maçlarda da kendini göstermesi neticesinde turu geçeceğimizi düşünüyorum (düşünürüm mütemadiyen).
sevilla maçı bitti ileriye bakalım diye başlarsa fenerin şansı olacak maçtır. bir fenerli olarak fenerimin sevilla maçındaki havasına bayıldım. bence galatasaray ve beşiktaş dahil olmak üzere türkiye ligindeki ilk 3 takım çeyrek finale kalan bu 7 takımın hepsi ile başabaş mücadele edebilir. yalnız gaza gelip gazete manşetinde maç kazanmadıkları sürece.
nedense senelerdir türk takımları maçlardan önce vatan millet sakarya modunda yalaka basın tarafından yalanarak gaza getirilir ve genelde de sonuç hüsran olur. oysa maçın sahada kazanılacağını bilecek mantalitede takımlar her zaman farklı sonuçlara imza atabilecek kapasiteye sahiplerdir.
sonuç olarak 2 nisan a gelirsek artık avrupa da da futbol birbirine güç olarak çok yakın takımlar arasında oynanıyor ve fenerbahçe'de bana göre bu takımlardan aşağı değil.
biraz akıllı oyunla fenerbahçe'nin chelsea'yı yenmesi ve hatta turu geçmesi hayal değil.
alex maymun bile edebilir...
fenerbahçenin hızlı ve kolektif oyunuyla seyircisinin de desteğiyle tek farklı da olsa sahadan en azından bir galibiyet çıkaracağını düşündüğüm maç... tur fenerbahçemize sanıldığı kadar uzak değildir...
fenerbahçe gol yemeden galip gelirse, hele ki en az 2 farklı galibiyet alırsa, turu geçeceğine inandığım maç. çünkü fenerbahçe öyle ya da böyle gol bulan bir takım. londra'da da golü bulur diye düşünüyorum.
geçen güntekin onay "fenerbahçe şampiyonlar ligi'nde kazandıkça güçlendi" diyordu. herhalde fenerbahçe'nin bu sene avrupa'daki durumu için bundan güzel bir tespit yapılamazdı. ön eleme kuralarında anderlecht çıktığında tırsmıştık. grup maçları bittiğinde sevilla'ya karşı umutluyduk. şimdi karşımızda chelsea var ve kendimizi en azından saraçoğlu'ndaki maç için favori görebiliyoruz. kazanılmayacak maç değildir velhasıl.