18 ekim 2008 kocaelispor fenerbahçe maçı   

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. yılmaz vural'ın muhtemel bir kocaelispor galibiyeti sonrası "fenerbahçe'yi bana verin 30 sene üstüste şampiyon yapayım" açıklamasını yapması olası görünen maç.
    (karamürselli deli hamdi, 09.10.2008 19:28 ~ 19:28)

2. ligin altında kümede kalma mücadelesi veren iki ekibin karşılaşması.
    (ugokhan, 10.10.2008 22:09)
  3. sözlükteki çok komikçi yazarların bazılarının deşifre olmasına neden olmuş,başlamasına daha 8 gün olan maçtır..
    (robadan, 10.10.2008 22:28)
  4. fenerliyim ama maalesef ben de ligde dişimize göre olan bir rakip olarak görüyorum kocaeli'yi. ne de olsa lig sonuncusu onlar ve henüz galibiyetleri yok. eğer olur da yenilirsek aziz yıldırım ve güzide ekibinin aragones'i değil de kendilerini sepetlemeleri gerekmektedir. ama böyle bişey yapmaz yönetimimiz. ayrıca arsenal maçımızdan 3 gün öncedir.
    (siyanür, 10.10.2008 23:25)
  5. alt sıralarda bulunun iki takımın mücadelesi... ikisi de zor durumda, iki zayıf ekip için de kümeden yukarı çıkmak için iyi bir şans.. kocaeli ilk galibiyetini almaya yakın..
    (vamişkunan, 11.10.2008 13:13)
  6. komedinin tam gaz devam edeceği mücadele.
    (bedevix, 14.10.2008 15:45)
  7. ilk deplasman galibiyetini alarak sarı kanaryanın şeytanın bacağını kıracağı maçtır. takımın çok daha hırslı ve presli oynayacağına eminim. zaten artık daha fazla puan kaybetme lüksü kalmamıştır bu takımın. elbet her düşüşün bir çıkışı vardır. kara gün kararıp kalmayacaktır kadıköy'de.
    (trancetime, 14.10.2008 18:45)
  8. iki taraf barındıran bu konuyla ilgili hemen herkes fenerbahçe'yi ilgilendiren yorumları ardısıra yapacak zaten. ben olaya ev sahibi olmasına rağmen rakip takım açısından bakacağım.

ligin ilk 6 haftasında 1 puana sahipler 5. hafta itibariyle engin ipekoğlu tarafından boşaltılan teknik direktörlük mevkisinde yılmaz vural bulunuyor. geçtiğimiz hafta eskişehirspor deplasmanından bir puandan ziyade üç puanı hakedecek futbolu oynamalarına rağmen girdikleri net pozisyonları bilhassa taner gülleri'yle cömertce harcadıklarından ötürü puansız ayrıldılar. üstelik ondan önce evlerinde oynadıkları bursaspor maçındaki gibi 90+3 üncü dakikada yedikleri golle.

ligin en yaşlı takımı hüviyetine sahipler. sahaya sürdükleri oyuncuların yaş ortalaması neredeyse 28 i buluyor ancak şuanki kadro yapıları yakından ilgilenenler de bilecektir bulundukları konumu haketmiyor. zaten saha içinde oynanan futbol bir kenara koyulursa kocaelispor markası ligin 18. sırasına yakışmıyor. kocaelispor takımı şehir depremi yaşamadan ve dolayısıyla ekonomik problemleri olmadığı dönemde yakın aralıklarla iki türkiye kupası kazanmış ligi sürekli büyük addedilen takımların ensesinde bitirmiş deplasmanı taraftar baskısı sebebiyle zor olarak adlandırılan bir kuluptü.

yılmaz vural'ın gelişiyle takımda belli değişiklikler hemen göze çarptı. stoper ufuk çam geçtiğimiz yıldan beri 11 de oyanayan bir oyucu olmasına rağmen yetersizlik sebebiyle kızağa çekildi. yerine ilk 5 hafta itibariyle 18 e girmeyen tolga seyhan monte edildi. önceki hocayla * problemi sebebiyle kadro dışında kalan ahmet dursun affedildi, volkan bekiroğlu yine takıma girmezken as oyunculardan biri oldu. bilenler bilir yılmaz vural bu ligde gerek üst düzey futbol bilgisine gerekse üst düzey diplamaya sahip kaliteli bir hocadır. belki de büyük olarak adlandırılan takımlarda kendisine görev verilmemiş olmasından dolayı bu maçlara farklı yaklaşmaktadır.

fenerbahçe zor bir dönem geçiriyor belki ancak bu maçın tek bir tarafı yok. rakip takım(!) daha zor durumda ve 5 yıllık hasretten sonra yükseldiği süper ligde eski kimliğinden uzaklaşmış gibi görünüyor. fakat değişmeyen bir taraftar gurubuna değişen ve gelişen bir teknik yönetime ayrıca bu lig için yeterli bir oyuncu kadrosuna sahip.
    benim inancım o ki bu ligden kocaelispor kulubunun düşmesi fenerbahçe'nin şampiyon olamamasından daha şaşırtıcıdır. buna dayandırarak söyleyebilirim ki bu maç fenerbahçe'den çok kocaelispor için dönüm noktasıdır.
    skor yorumculuğu yapmanın manası da yok. yine takip edenler farkındandır ki kocaelispor takımı çok zor bir fikstür çekmiştir ve ligin ilk 5 haftasında bu ligin istim üstü takımlarından sivasspor, kayserispor, bursaspor ve galatasaray ile oynamıştır. bu maçları kazanamamış olması tabi ki iyi bir şey değildir ancak 6 haftada alınmış bir puanın tabela yorumcularını yanılttığını söylemekte fayda var.
    üstüste iki maç kaybetmiş fenerbahçe takımının bu maçtan da kesinlikle yenilgiyle ayrılacağını söylemek tabi ki akılcı olmaz ancak bu maçın 3 ihtimalli bir maç olduğunu da görmek lazım gelir.
    (ayabakan, 14.10.2008 18:57)
  9. gerçekleri gizleyecek yalancı bir maç.bence fener alır ve mutlu bir tablo çizilir taa ki iki hafta sonrasına kadar.olası bir yenilgide ise elveda aragones
    (haky, 14.10.2008 18:59)
  10. semih şentürk için dalya maçı.
    (jack nicholson, 17.10.2008 15:56)
  11. fenerbahçe'nin puan çıkarması halinde haftanın sürprizine imza atacağı maç.
    (çılgın veyfik, 17.10.2008 16:05)
  12. kocaelisporumuzun ligdeki ilk galibiyetini alıcağı maç olucaktır.

(bkz: inşallah)
    (demerol, 18.10.2008 03:42)
  13. son sırada olan gariban takımımın maratonu 30 ytl yapması dolayısı ile gidilemeyecek maçtır. protesto. 5 senedir bu maçı bekle sen sonra bu fiyatı götümüze sok.
    (absimiliard, 18.10.2008 04:12 ~ 24.10.2008 04:50)
  14. semih şentürk gibi fenerbahçenin öz çocuğunun sahada olması ile bazı şeylerin değişeceğini umduğum maç. çünkü tuncay semih gibi futbolcular bu takımın çocuklarıdır. ve bu çocuklar her zaman o forma o taraftarlar için canlarını dişine takarlar. arkadaşları da onlara uyum sağlamak zorunda hisseder kendilerini. tuncayı düşünün. en olmaz maçlarda o deparları hırsı azmi ile kazanmışızdır. semihi düşünün her girdiği maçta canını dişine takarak maçları döndüren kişi olmuştur. şimdi o nöbetçi golcü bu sefer fazla beklediği nöbetinin ardından yeniden sahada olacak ve biz fenerbahçelilerin yüzünü güldürecek eminim. yılmaz vural ise yıllardan beri oturmak istediği koltukta bir avrupa şampiyonu hoca görmekten üzüntü duyacaktır. futbolda işler hr zaman iyi gitmeyebilir. ama bazı oyuncular takımın karakterini değiştirir. artık kimsenin elinin ayağına dolaşağını düşünmüyorum. alex semih guiza üçlüsü fenerbahçenin yarın gelmesini sağlayacaklardır. tabi ortada maldonado denilen arkadaş pasları koşu yapan oyuncunun arkasına atmaz ve takıma el freni çekmezse. ayrıca yarın sahada olmasını oyuna sonradan dahil olmasını beklediğim tümer metin de maça etki edecektir kuşkusuz. güzel günler göreceğiz çocuklar güneşli günler göreceğiz.
    (constantinopole, 18.10.2008 04:18)
  15. leziz bir futbol terimi duyduğum maç. yedek kulübesi şöyle tanım manyağı yapılmıştır;

(bkz: rezerv güçler)

yalan yok, ben bunu ömer üründül'den beklerdim.
    (ameleperver cemiyeti, 18.10.2008 19:04)
  16. iki takım için de son derece önemli bir karşılaşmadır.şöyle bakıldığında fenerbahçe en kötü sezon başlangıçlarından birini yapmıştır.kazanması gereklidir.diğer taraftan kocaelispora baktığımızda uzun yıllar sonra süper lig e çıktılar ve süper ligin dibine adeta demir atmışlardır.onun için hayli sert bir maç olabilir.

edit:gerçekten de sert bir karşılaşma olmuştur ve 9 sarı kart çıkmıştır.maç sonrası olaylar da cabası
    (langara, 18.10.2008 19:16 ~ 22:40)
  17. (bkz: herkes kocasını bilecek)
    (bkz: kocaeli)

---0---
    (bkz: çarşı)
    (acımadıki, 18.10.2008 19:25)
  18. 22. dakikada taner'in attığı golle kocaelispor'un 1-0 öne geçtiği maç..
    (sheed, 18.10.2008 19:26 ~ 19:26)
  19. (bkz: aragones üzgün)

yüzünü gülerken görmedim ki mına koyim.
    (o6kara, 18.10.2008 19:26)
  20. (bkz: yılmaz vural)
    (mirhat, 18.10.2008 19:36)
  21. ligin alt sıralarını büyük ölçüde şekillendirecek olan derbi.
    (cherry on baby, 18.10.2008 19:39)
  22. fenerbahçedeki birçok futbolcunuın kaderini belirleyecek olan maçtır.zira uzun zamandır başarıya aç olan taraftar ,bu maçın yol ayrımı niteliğinde olduğunu maç sonunda gösterecektir.
    (imamen, 18.10.2008 19:48 ~ 19:49)
  23. kocaelispor ne kadar ligin son sırasında yer alsada bu maçta gördüm ki iyi bir takım kurmuşlar ve bu yeri bence haketmemişler. bu maç için ise maça iyi asılıyorlar diyebilirim taraftar desteğini de arkalarına alarak. maçtan puanlar ya da en kötü ihtimal bir puan alacağını düşünüyorum ilk yarı itibariyle.
    (kejura, 18.10.2008 19:58)
  24. fenerbahçe nin kaybetmesi halinde bu yılı cidden çöpe atacağı maçtır..

tabii bir de hafta içi arsenal maçı var ki bu maç böyleyse o gün neler olur bilemiyorum..
    (no name, 18.10.2008 20:01)
  25. fenerbahçenin defansında kavak yelleri esen maçtır, kocaelispor çok da istememesine rağmen çok rahat pozisyon buluyor. ayrıca kocaeli az akıllı olsa ortasahada topları geriye değilde ileriye doğru oynasa daha fazla pozisyona girmesi kaçınılmaz. özellikle musa büyük aldığı her topu önü boş olsa dahi geri oynuyor bu sıkıntıyı ikinci yarı hallederse kocaelispor, çekinmeden fenerbahçenin üzerine saldırsa fenerbahçenin işi iyice zora girecektir.
    (hidrolaz, 18.10.2008 20:08)
 sayfa  / 3