az önce inceden sallamıştır. pek ciddi bir sallanma olmasa da kayıtlara geçilmesinde yarar görüyorum.
eklemeler yapıyorum;
haberturk gene kendinden beklenen başlığı atmış, lan kaç dakika oldu da panik diyorsun?; (düzeltme: aynı linke normal haber girmişler şimdi, keşke caps alsaydım...)
(bkz: http://www.haberturk.com/...)
ayrıca tam büyük ortadoğu projem üzerinde çalışıyordum depremle irkildim, tamam lan bush, bir daha aklıma getirmeyeceğim bu konuyu, söz.
10. kat evimde noluyor lan dedirten deprem olmuştur..
edit:ayrıca ev içindeki muhabbet kuşu acaip ötmektedir an itibariyle...bir ara öyle bir geyik vardı,depremden önce hayvanlar öter diye,sıçtık sıçtık..
2. edit:abim de acaip göt olmuştur,yaklaşık 1 saat önce deprem haberleri veren bir kanal hakkında
"ya bunlarda hep aynı haberleri veriyorlar,biliyoruz yaw,ya 30 yıl sonra ya da bir saat içinde olacak bu deprem"
bir saat içinde deprem olur..
abim:vecihi seni döverim bah,ciddiyim döverim dalga geçme..
ilk sarstığı an "hassiktir beklenen istanbul depremi geldi, hepimiz öleceğiz" diye tırstığım, sonradan fos çıkan deprem. ha akşam kople yıkılırsak, yaşayan sözlük yazarları ayar versin bu girime.
kocaeliden hissedilmiş, hemen kiriş altına girilmiştir. (bkz: allah korusun)
edit: artık kiriş altlarına girmek o kadar da güvenli değilmiş. masa,dolap gibi sağlam olduğuna inanılan eşyaların yanında bulunmak en doğru davranış olarak literatüre girmiştir efendim.
yattığım üçlü kanepede avrupa yakası'nı seyrederken sallanmadan önde duyduğum çıtırtı ile deprem olduğunu idrak ettiğim sonra 4.8'de bile evin kolonlarından çıtırtı geliyorsa bir 6.0 şiddetindeki depremde ne olacağını düşündüğüm deprem olmuştur.
bu arada depremle ilgili havadis için sözlüğe koşmuş olmam da sözlüğün hayatımdaki yeri ve önemini bir kez daha vurgulamıştır.
benim gibi bir yarmanın bile göt kanatları arasında gidip gelmesini sağlayabilmiş bir depremdir.inşallah birilerini sallayabilmiştir de sallaya sallaya uyandırmıştır!.. bizim halkımız böyle uyarılarla uyanırdı ancak.. sanırım yarından itibaren tatbikatlar yapılacak ve bedavadan ilköğretim öğrencilerine sismik kitaplar(!) dağıtılacaktır.ahmet mete ışıkara'da yarın esra ceyhan'da..