|
|
- yetti artık gelin dedirten konser.
yalan olanı için
(bkz: 14 temmuz 2006 wasp istanbul konseri)(floydzede, 27.08.2006 19:43 ~ 10.09.2006 02:23)
- türk rock severlerin çok uzun bir süredir beklediği,çok özel bir gruptu wasp.gruptan ziyade blackie lawless tı aslında.tek kişinin damga vurduğu gruplara en güzel örneklerden biriydi.ben de bu adamın çok özel sahne şovlarını izlemek için yerimi almıştım.
ilk olarak çakma blackie taylan ayık sahne aldı.her zaman için vokal tekniğini blackie den kopya çektiğni düşünmüşümdür ki zaten kendisi de büyük bir blackie fanı olduğunu ifade etti.taylan başarılı bir adam da parça aralarındaki kendini komik düşüren konuşmalarını kesmesi lazım.
taylan sahneden indi ve yine uzun bir bekleyiş başladı.alandaki herkes playlist üzerine yorumlar yapıyordu.ve uzun bir bekleyişin ardından wasp sahnedeydi.gözlerim artık blackie nin bir organı sayılan dev mikrofonunu aradı ama yoktu.kendisinde hala iş vardı ama rahatsızlığından olsa gerek eski çılgınlıklarını fazla göremedik.dinlemeye can attığımız birçok parçanın da canlı performansına şahit olamadık.ama blackie yi kanlı canlı bir kere de olsa görmek güzeldi.
özet olarak kötü bir organizasyon,rezalet bir ses sistemi,diğer konserlere göre parçalara daha yoğun bir katılım,herşeyden öte sahnede blackie lawless vardı.beklenenden kısa süren,birçok sevdiğimiz wasp parçasının çalınmadığı konserin en olumlu yanı da buydu.daha fazlasını bekler miydim?evet.umduğumu buldum mu?hayır.
not:ön taraftaki hatuna blackie lawless ın hayatında gördüğü ilk göğüsleri gösterdiği için teşekkür ediyorum.
- beklenen gibi olmadı vs birçok olumsuz yorumu etrafta okudum. aslında konser tam beklediğim gibiymiş ki, böyle olacaktı da. çoğu kişi blackie şöyle böyle diyor. fakat durum blackie'nin kıçına don alacak parası olmamasından ve geçirdiği kalp krizinden dolayı meydana geliyor. birçok kişinin blackie'nin amerika'da 30-40 dolar'a çaldığını ve bir dolar için bile neler yaptığından haberi yoktur. uzun zamandır bu adam ve grubu bu şekilde. avrupa'daki konserlerde ve türkiye'deki konser için yüklü bir para aldı ki, türkiye'deki konser için iyi para aldığını duydum. hal böyle oluncada blackie işi artisliğe vurdu. uzun zamandır tatmadığı ilgiyi ve lüksü buldu. sonunda kaprislere başladıki, başlayacaktıta bu durumun olması normaldi. evet konser kısa sürdü, birçok parçayı çalmadı, soloları salladı vs... ama bunların göz önüne alınması lazımdı. artı kalp rahatsızlığından dolayı kafası da rahat değildi. kısaca beklentiler aslında aşağıda olmalıydı, ancak yüksek olunca konser sönük geçti oluyor. doğrusu zaten böyle bir konser olacağıydı.
edit: dipnot bir arkadaş o şovcu göğüsünü açan kızın resmi tam zamanlamayla çekmiş. bak bak diyordu bana. bende onun yalancısıyım.
|