1 bekliyordum beş aldım   

adana çık aradan

1. böyle diyen bir insanla karşılaşınca bir siktir git çekilir.
    (invisibleruh, 24.03.2004 21:30)

2. (bkz. 1 bekliyordum 5 geldi)
    (chete, 24.03.2004 21:30)
  3. karşısındaki insanın gerizekalı olmadığını düşünemeyecek kadar gerizekalı insanların kullandığı sözlere verilebilecek en güzel örneklerden biri...
    (tenekeci, 24.03.2004 22:30)
  4. (bkz. eşek sudan gelinceye kadar dövmek)
    (despinaa, 22.04.2004 23:13)
  5. tersinin de mümkün olabileceği durum
    (raiser, 22.04.2004 23:22)
  6. (bkz. bir koyup üçün birini almak)
    (sizzle, 22.04.2004 23:27)
  7. sınıftaki inek tiplemesinin sınavdan sonra çok kötüydü valla bir alcam deyip yalanını sınav sonuçları açıklandıktan sonrada devam ettirmesi
    (scarlet, 20.11.2004 13:55)
  8. meali1: "hoca vermiş, ben almadım, yoksa kopya verirdim valla"
    (bkz: yazar burda dayak yeme endişesini anlatmış)
    meal2: "o kadar zekiyim ki çalışsaymışım 10 alırmışım."
    meal3: "ben hocaya verdim o da bana verdi."

edit:üstüne kafa yordukça çıkıyor bunlar..
    (jeanne darc, 09.08.2007 22:35 ~ 22:47)
  9. hemen ardından söyleyen kişiye tiksinen bir surat ifadesiyle bakılıp beş beklesen kaç alırdın acaba die sordurtan sözcükler bütünüdür.
    (pandoramıodakim, 09.08.2007 22:48)
  10. kasan insan modeli sözcüğüdür. kendine güveni olmaz bu tür laflar sarfeden insanların. kağıt ağzına kadar doğru cevaplarla dolu olsa da bi türlü emin olmaz güzel not alacağından...
    (zeynepp, 09.08.2007 22:50)
  11. bir kaç nedenle kaynaklanmış olması bir sınav sonucu değerlendirme repliğidir. bir kaç nedenle böyle bir söz sarfedilmiş olabilir.

1) kahramınımız insaflı bir hocanın eline düşmekle beraber, zaten ne yaptığını bilmez bir andavaldır. olan olmuştur, çocuğu koymuştur, çocuklar gibi şendir.

2) kahramınımız illa ki artistik hareketlerle kendini hatırlatacaktır ya, zaten sınavdan önce de orada burada "ben hiç çalışmadım, hüüüü" diye ağlayarak, yusuf yusuf vaziyetindeki milleti de iyice kıl etmiştir. ama aslında ineğin önde gidenidir ve "aaaa nasıl oldu da 5 aldım "geyiğini yaparak ortamda bir sıkımlık canı kaldığını herkese göstermektedir.

3) kahramınımız teşkilatı kurmuştur ama hocanın şüphelenmeleri ya da başka organizasyonların varlığı, kurulan kopya teşkilatını selamatini sorgulamasına neden olmuştur. evet kopyalar havada uçuşmuştur ama "ya tutarsa" modunda olduğu için kahramanımız temkinli hareket edip, sonradan babayı alma riskini satın almamıştır.

4) kahramınımızın hocasının tayini çıkmıştır ve son bir güzellik yapmıştır, ya da hocanın kağıtları okumadan önce geçirdiği kırmızı noktalı dakikalar, suratındaki pişmiş kelle ifadeyi kağıtlara büyük bir merhamet lütfu olarak göstermesine neden olmuştur.

5) (bu artık ihtimal dışı ama) kahramanımız almanya'dan yeni gelmiş cin bir tiptir. kağıda döşendiğini iyi bildiğinden geldiği yerdeki not sistemine göre 1i kafasında garantilemiştir. işk olarak 5 geldiğinde dağarcığındaki sövgü sözcüklerini sıralasa da, yakında anlayacaktır ki 5 ile saadete kavuşulur.
    (wildboy, 09.08.2007 23:09)