|
|
- bir şeyin temel ögesi, bir kimsenin benliği, kendi manevî varlığı*. kebapçılar ve otobüs şirketleri çok kullanır bu kelimeyi. öz antep, öz bursa iskender, öz isimbulamadım turizm. gibi..
- söze değil, işe bakacaksın; karakterin sunumuna değil, özüne değer biçeceksin. sözler doğruysa, fakat kişiler yanlışsa durup iki kere düşüneceksin.
- 2001 a space odyssey filminde , kırılan bardağın ardından içinde kalan şaraptır.
insanın özü de uzay-zaman içindeki matematiksel konumudur.(skuba, 07.11.2004 18:36 ~ 18:37)
- (bkz: zaman/11)
(bkz: uzay)(skuba, 07.11.2004 18:37 ~ 18:37)
- (bkz: öz kamil koç)
(bkz: öz hakiki koç)
(bkz: öz elif apt)*
- şehirlerarası ulaşım adına iş yapan yapan firmaların pek sevdiği bir kelimedir, ön ektir..profesyonellikten uzak bir imajı vardır, nitekim insanda bir şeyin taklidi olunduğu ve genellikle itici bir tepki karşılaşılacağı fikrini oluşturuyor..
çoğu zaman bu tarz ulaşım sektöründeki firmalarda gözüken bu durum, daha önceden başarılı olmuş bir oluşumun üzerinden prim yapmaya çalışmanın eseridir..eğer gerçekten o firmanın özütü olan topluluk tarafından yeni bir firma doğuyor ise bu sektörde; başarılı olmak için bir önceki başarının ismine & sıfatına hiç mi hiç gerek yoktur..buradan yola çıkarak, tüm firmalarının isimlerinde bu kelimeyi kullanan kuruluşlara genelleme yapılabilir..başarı isimde saklı değildir; kalitede, insana duyulan saygıda ve orijinallikte saklıdır..
(bkz: özzeus kebap) *(zeus, 13.07.2006 11:27 ~ 11:28)
- çoğunlukla ismi "öz" ile başlayan insanlara takılan lakap.
(bkz: özge)
- bir şeyi her ne ise o şey yapan niteliktir.
- ben
- "kendim, ben" anlamında kullanılıyor olsa da her ikisinden de çok daha derin olan kelime. gerçi bu kelime bahsi geçen anlamlarda genelde doğu anadolu'da ve azeri türkçesinde kullanılır oldu artık. bir de andımız da geçerdi...
- özlem tekin'in 2. albümünün ve o albümdeki bir şarkısının ismi.albümün temasını çok güzel özetlemektedir
sözleri...
en güzel renkler gözümde
en doğal hisler sazımda,sözümde
yürek ister mutlu olmak,korku yaşatmaz
tanıştım ben özümle
şimdi ,burda
iste ,durma
herşey mükemmel ve tam inan buna
en özel pırıltı seninle
boşver onları yüreğinin sesini dinle
cesaret ister sevgi sunmak,korku güldürmez
tanış sen de özünle,gerçek 'sen'le