|
|
- allah'tan bize sabır vermesini umduğumuz durumların birincisi.
- (bkz: gözlerden aniden yaş damlama ihtimali)
- hiç bir işe konstrasyon sağlanamaz. hayat eskisi gibi olmaz.
- (bkz: acıların çocuğu)*
- (bkz: karşılıksız aşk)
- sadece sevgili olmasına da gerek yoktur. dost olarak görülen biri hatta hemcins bile olabilir. herkes herkesi sevmek zorunda değildir. karşılığında sevgi göremeyen insana dokunacağı da apaçık ortadadır.
- nilüfer in söz-müzik kendine ait tek şarkısı "erkekler ağlamaz" dan bir kupledir.
intihar meyli uyandıran,dağıtan,parçalayan,yıkan,döken bir şarkıdır.(posof, 28.03.2005 16:12 ~ 11.04.2005 14:00)
- erkekler ağlamaz şarkısının en can alıcı ve can yakıcı dizesi
- eğer sevildiğini bilsen özlemini bir şekilde giderebileceğinden yada giderebilme umudun olduğundan çok özlemek ve sevilmediğini bilmek insana çifte acı verir.yazıktır,günahtır
- yaralayıcıdır ve çıkmaz bi yoldasınızdır
- tek açıklaması salaklıktır, ama ha deyince de unutamıyor insan.
- "çok özlemek ve sevildiğini bilmek" yanında acısının esamesi bile okunmayacak durum.
- en acı olan durum budur galiba.sen özlersin;onu görebilmek,en azından sesini duymak için kırk takla atarsın...başaramayınca(ve genellikle bu insanlar başarısız olurlar) çıkarıp resimlerine bakarsın,kameradaki görüntülerini izlersin sesini duyarsın.en azından bir yerde yaşadığını bilmek az da olsa özlemini dindirir.bir süre sonra dayanamayıp ararsın,ama bu sefer de tel çalar çalar açan olmaz..saf olduğundan kesin başına bir şey geldi diye kaç saat kıvranırsın,bir daha aramaya cesaretinde yoktur..sonunda bir gün msn de karşılaştığınızda 'ya geçen aramışsın duymadım' der..içinden bir sürü laflar saydığınız halde allaha şükredersiniz bişeyinin olmadığını öğrendiğiniz için..uzun süre sonra gördüğünüzde uzun uzun içinize çeke çeke sarılamazsınız...çünkü sırf siz istediniz bir bahane yarattınız diye görüşmüştür sizle..konuşmalarında bakışında kalkıp gideyim hemen havası sezersiniz,anlamamaya çalışırsınız ama...uzun uzun bakarsınız,nefesini içinize çekersiniz,sesini gerektiğinde çıkarmak için en derinlere saklarsınız..kısaca yazıktır,harcanıyorsunuzdur..
- durduk yerde efkarlanma nedenidir. herşey iyi gider birden durursun sigara yakarsın of çekersin birkaç saatin ölür sonra düzelmiş gibi olursun ama gene olur
- insanın kendini zavallı, ezik hissetmesine ve acıların çocuğuyum moduna geçmesine sebep olur. ne çok özlemek, ne de gözyaşı sellerinin hiçbir şeyi değiştiremeyeceğini, o'nu size getirmeyeceğini bile bile, bir süreliğine kendine eziyet etme dönemi başlar.
ağlayıp sızlanmaların, mutsuzluktan ölüyorum haykırışlarının ardından gelen mantıklı olmam lazım, beni sevmeyeni ben hiç sevmem gibi kendini kandırma çabaları da boşa çıkar. bu süre içersinde öz güvende oldukça büyük kayıplar yaşanır.
ama ölümlere dahi alışan insanların, karşılıksız sevgilere, kalbi matkapla delermişçesine acıtan özlemlere de alışması uzun sürmez..
- ne oldu bilmiyorum. dinlediğim müziklerden midir,nedir? doldum az önce. resimlerin var vakti zamanında silah zoruyla çektiğim, damar parçalar var birde resimlerine bakarken bana eşlik eden. aslında bir ay oldu görmeyeli seni. sosyal bir insanım ben. her an benimle vakit geçirebilecek insanlar bulabilirim, buluyorum da. mutlu bir anımda ortamdan aniden ayrılma isteği duyuyorum çoğu zaman. yatağıma girip yorganı kafama çekip seni düşünmek istiyorum. hep bir eksiklik var hayatımda. ne sesin ne bedenin ne de varlığın o eksiklik. gülüşün...evet evet kesinlikle eksiklik: gülüşün...meğer ne kadar önemliymiş. malum çok gülmezdin sen. belki de o yüzden kıymetliydi tebessümün. kimbilir? en çok gülüşünü özledim. kimlere gülüyorsun şuan?
artık sadece yaşadığını biliyorum ne yazık ki...ha birde senin için koca bir hiçten ibaret olduğumu...dedim ya çok doluyum diye. şu an içimde çok yoğun duygular var. ama aktaramıyorum.
bir şey daha biliyorum. beni sevmediğini, hiç sevmediğini, hiçbir zaman sevmeyeceğini, hiçbir zaman seninle olamayacağımı ve tek bir şey istiyorum yalnızca tek bir şey. özlememek...
- eziyetlerin en büyüğüdür. birde özlediğin başka biriyle beraberse dahada çekilmez hale gelir yapacak bir şey yok beklemekten başka özlersin daha çok her gün daha da artar özlemin. öyle zor ki özlemek sevilmediğini bile bile deliler gibi sevmek...
- son zamanlarda bana moral veren tek şey...çok özlenen kişinin gelecekte sevgiye karşılık verme umudunun sürmesi,özlenen ama sevmeyen kişinin yaşadığını bilmek,bir şekilde karşılaşma olanağının olması...fazla umutla azla uyutma politakasının sonucu...
- koyar insana hemde çok... bir yandan özlemeye değmeyeceğini bilmek diğer yandan bunu bile bile hala deli gibi özlemek. çelişkilerin en büyüğüdür.
|