çalışmayan elektronik cihazlara uygulanan şiddet   

adana çık aradan

1. transistör yerine lamba kullanan radyolardan kalma bir alışkanlık.
    (bkz: lambalı radyo)
    (castigate, 19.10.2007 16:05)

2. (bkz: batıl inanç)
    (bkz: makinaların insanlaştırılması)
    (sudan gelen eşek, 19.10.2007 23:25)
  3. üflemek de bu katagoriye girer.özellikle açılabilir kısım var ise önce üflenir.eğer sonuç alınmaz ise şiddete başvurulur.
    (küheylan, 19.10.2007 23:27)
  4. bugün tanık oldum böyle bir şiddet uygulamasına. olay içinde 7 yolcusu bulunan(ben de dahil) ancak esas kalabalık durağa gelice** yolcu sayısı 15e katlanacak olan bir ikarus marka belediye otobüsünde cereyan etti. gözlerim kapalı, başımı cama dayamış vaziyette müzik dinlerken bir yandan da donma işiyle meşgulken bir anda pat, küt, çotank, şlap, çat, çut yansıma sesleriyle irkildim ve kendime geldim. otobüsün şoförü adeta bacısına sövülmüşçesine bir şeylere girişiyordu allah ne verdiyse. biraz dikkat kesilince şoförün gazabına uğrayan şeyin kart basma makinesi olduğunu fark ettim. olan biteni bir süre nitel gözleme tabi tuttum. elde ettiğim sonuçlar şöyle oldu:

>> kart basma makinesine bir şekilde elektrik gelmediğinden ötürü çalışmıyor. bağlantı kablolarının birinde bir temassızlık olması muhtemel.

>> aldığı ölümcül darbeler makineyi anlık olarak kendine getirdi, lakin gelen yeni bir darbe yeniden ışığını söndürdü.

>> otobüs kırmızı ışıkta durunca şoför asıl darbeyi makinenin kalbine indirdi. otobüsün sigorta kutusu ve bağlantı kablolarının olduğu bölmeyi açan şoför orayı da kurcaladı. sonuç elde edemedi.

>> bu sırada durakları dur(a)madan bir bir geçen otobüsün şoförünün oldukça sinirlendiği her halinden ve sesli tepkilerinden anlaşılıyordu. "hay hamuğğa goyim!" şeklinde bir ses efekti duymadım. ama kesin içinden söylemiştir.

>> otobüs hareket halinde yaklaşık 8 durak şoförün yoğun çabalarıyla geçildi. sonuç elde edilemedi. daha sonra şoför pes etti ve alete tecavüz etmekten vazgeçti.

sonuçta ne mi oldu?
    >> otobüs duraklarda duramadığından ötürü adeta express servis gibi çalışmış oldu.

>>ben eve olması gerektiğinden bir saat erken ulaştım. akşam iş ve okul çıkış saatlerinde ankara trafiğini ve toplu taşıma araçlarında ki yoğunluğu bilen bilir. bilmeyenler istanbul ile mukayese ederek öğrenebilir.

>>körüklü bir ikarusta ankara ayazında yolculuk etmek haliyle biraz dondurucu oldu(bkz: termodinamiğin prensipleri). bir de yolcu sayısı oldukça az olunca iyiden iyiye dondum. hatta öyle ki; ineceğim sıra destek almak için tutunduğum metal borunun üzerinde elimden bir parça yapıştı kaldı. o derece soğuktu*

>> eve girene kadar ayaklarımı hissetmedim.

>>utanmasam "dayı bi eve kadar atar mısın?" diyecektim. demedim. kart basma aletinden ileri gelen sinirini benim üzerimde deşarj edebilme ihtimalini düşündüm. korktum.
    (yasal uyarı, 27.12.2007 00:46 ~ 16:31)
  5. temassızlığı önler ve hatırı sayılır sayıda örnekte gördüğüm üzre cihazlarda olumlu sonuçlar verir. yeap, bence gağyet mantıklı bir işlemdir, tamirciye götürmeden evvel kullanıcısına bir kaç gün kazandırabilir. tabi, mevcut sorunu (kopuk lehim, ısınmış parça, sürtünme vb.) gidermek için cihazı sarsmak, başka noktalarda yan etkilere hatta yeni yeni enfeksiyonlara sebep olabilir ama sonunu düşünen kahraman olamaz di mi benjamin?
    (azureel, 27.12.2007 00:52)
  6. insan kendini herhangi bir nesneyi döverken düşününce gülme krizine giriyor ancak başına öyle bir durum geldiğinde, çalışmayan nesneyi kendinden geçip tokatlıyor hakkaten. oldukça komik ve bir o kadar doğru bir saptama.
    (papazeriği, 27.12.2007 00:54)
  7. çalışmayan çocuğa aile tarafından uygulanan şiddetle eşdeğerdir.
    (hanspeterberigel, 27.12.2007 00:55)
  8. yaşanan sinir harbi sonucu normal olan olaydır.
    (maia, 27.12.2007 00:58)
  9. münferit olumlu sonuçlardan dolayı kullanılan yöntem. asıl amaç ya tam bozup rahatlamak ya da çalıştırıp daha çok rahatlamaktır.
    (radi, 27.12.2007 01:03)
  10. seiko saatler gibi kinetik enerjiyle çalışan aygıtlarda çok iş gören bir yöntemdir. iki yumrukta 8 saate yakın çalışıyor.
    (venom, 27.12.2007 01:05)
  11. (bkz: teknolojik aletlere şiddet uygulamak)
    (fingon, 27.12.2007 01:10)
  12. cihaz gözden çıkarılmışsa her türlü şiddet uygulanabilir. cihaz gözden çıkarılmadan şiddet uygulanıyorsa cepteki para gözden çıkarılmalıdır. her iki durumda düşünülmüş, sinir geçmemişse çat cihaz/ çart para
    (sinenum78, 27.12.2007 01:12)
  13. (bkz: buzdolabına uçan tekme atan cüneyt arkın reklamı)
    (bkz: teknolojik aletlere şiddet uygulamış gibi yapmak)
    (luto, 27.12.2007 01:13 ~ 01:49)
  14. neden işe yaradığı konusunda bir sonuca varılamayan kontrolsüz güç gösterisi
    (horasco, 27.12.2007 01:21)
  15. (bkz: genç mühendisler rahatsız)
    (lord hypnos, 27.12.2007 01:27)
  16. bu şiddetten en çok mağdur olan cihazlar:

1. atm-btm /bankamatik cart curt/
    2. ankesörlü telefon
    3. televizyon
    4. bilgisayar
    5. saat
    (i see mal people, 27.12.2007 01:31)
  17. rekora giderken bozulan mouse, klavye, joystick gibi cihazlar için sonuç; içler acısıdır.
    antalya'ya giderken bozulan laptop'um için de epey sözlü şiddette bulunmuşluğum vardır.
    (luto, 27.12.2007 01:51 ~ 01:59)
  18. laptopumun, ne kadar ne kadar şiddet uygularsan uygula, ne kadar işkence edersen et (üç ay boyunca hiç silmemek, günlerce açmamak yada laptopu açıp desktop ta internete girmek) asla anlamayacağı bir iletişim biçimidir. belki benimki tatlı dilden anlıyordur. bide onu deneyeyim bakalım.
    (eleyasi, 27.12.2007 03:11)