şimdi şöyle oluyor. bu tip kız modeli ya çok cesurdur ya da karşısına bir kazma çıkmıştır.
ilk durumda hoşlanılan erkişi kızımıza yüz vermemektedir hatta yüzüne bile bakmaz belki. kızımızda tüm cesaretini toplayarak sevdiceğine açılır, sonu hüsrandır diyorum ama olmayabilirde.
ikinci durum ise şöyle gelişir. erkekle tanışılır, gezilir tozulur, erkeğinde hatun kişiye karşı boş olmadığı anlaşılmıştır ama biraz cesaretsizdir ve açılamamaktadır. kızımızın canına tak eder ve erkeğe yalnız kalınabilecek bir ortamda şu vurucu soruyu sorar: senin bana söylemek istediğin bir şey mi var? fazlasını bekleme direkt benimle çıkarmısın diye soran kız görmedim ben.
eh erkek hala cesaret edemiyorsa okkalı bir tekmeyi haketmiştir. hatta beni çağırın bir de ben vurmak istiyorum
bir de gerçekte bunu yapabilecek kadar cesur olmayan ama internet ortamında tanıştığı er kişisine bu teklifi klavyenin arkasında olmanın verdiği güvenle yapabilecek hatun kişiler vardır. ama olsundur onlar da canımızdır. onu da yapamayanlar vardır*.
aşırı derecede itici bir tipe sahip değilse reddedilmeyecek kız modelidir, tabi bu önerme kızın bir erkeğe çıkma teklifi ettiği varsayılarak oluşturulmuştur.
gerçekten seviyorsa kaybetmeyi göze almaktansa denemekten ne çıkar diyen kız modeli.cesaret ister ama yapılmazsa ömür boyu pişmanlık yaratabilir.iç sızısı olarak kalır.etseydim ne dicekti acaba diye kendini yer durur.
takdir edilesi kız modelidir.
ben ne gitcem ayağına, ben kızım, o gelsin peşimden koşsun gibi triplerden arınmış, denemekten zarar gelmeyeceğinin farkına varmıştır.
bu başlığın açılması bile ne kadar elim ve vahim. adamın aklı almıyor kızın insiyatifi olmasını, kişiliği olmasını. şahsen ben bunu yaptığımda gerçekten kendimi cesur hissediyorum, bu his bile ne kadar acınası bir durum. düşünsenize, ben bir erkeğe çıkma teklifi ettiğim için kendimi cesur ve aşmış hissediyorum, yazık bana da, bana bunu hissettiren geleneğe de göreneğe de....
günümüz türkiye'sinde büyük ihtimal tabu olarak akıllarda kalmaya devam edecek bir olayın baş kurbanıdır. halbuki seven erkek sevdiğine açıldığında herkesin takdir ederken aynı şeyi bir kız yapınca neden hemen fesat düşünceler akla gelir, bu her insanın kendi içinde sorgulaması gereken bir sorudur.
evlenme teklifi eden kız belki cesaretinden ötürü takdir edilebilir ama çıkma teklifi eden kız gayet doğal karşılanmalıdır hatta daha da ileri gidilip "ne var ki bunda?" denmelidir garipseyenlere. ayrıca kızlar ettikleri çıkma teklifinden dolayı orospu damgası yiyecekse vay bu dünyanın haline. o zaman bütün kızlar aşık oldukları adamın açılmasını beklesin, bu da pekala 45 yıl sürebilir.
nazarımda süper bir kızdır...erkeklerin kızların peşinden it gibi koşması gerektiğini düşünmediği, kızların da duygularıyla hareket edip ilk hamleyi yapabileceğini gösterdiği, samimiyeti için süperdir....ancak bu benim açımdan geçerli olduğu gibi, birçoğu için "ucuz kız" göstergesi olabilmektedir...bu birçoğu hayata uçkurundan baktığı için, duygulara zerre önem vermediği için, böyle düşünmektedir...
ancak farkı belirtelim, "çıkma teklif etmek" benim sözlüğümde gerçekten birşeyler hissetmek ve arkadaşlıktan bir adım ötesine gitmektir...bazıları için olduğu gibi tek gecelik macera değildir...
ya çok acı çektiğinden, aşıkdan öldüğünden, yemeden içmeden kesildiğinden "yeter isterse terslesin en azından elimde somut bir sonuç olur, unutmaya çalışırım" demiştir ya da işi zaten alışkalığa vurmuş, her önüne gelene aşık olan veya bir daha göremessem moduna girip söylemiştir. birincisi makul görülmelidir. ayırdına karşı taraf varmalıdır.